Starters info

New in Kiteboarding? Join the club!

Je bent nieuw of (nog) onervaren met de kitesurfsport? Tof! en welkom bij de club! Wij van KiteStars willen graag alle, en zeker de beginnende, kitesurfers verwelkomen en wegwijs geven in de kitesurf sport.

Kook, where to look?

Wij hebben een aantal punten opgesteld die iedere kiter zou moeten weten voordat ze gaan beginnen of bezig gaan met de sport. De beste manier om de basis regels te leren is via een kitesurfles bij een gecertificeerde kitesurfschool. We raden dus iedereen aan om te beginnen met kitesurfles. Kitesurfen is een exteme sport en kan voor jou maar ook zeker voor je omgeving gevaarlijk zijn als je niet goed wet wat je doet. Een ongeluk kan altijd gebeuren maar de meeste letsel gevallen hadden voorkomen kunnen worden als je de risico’s kent en goed kan inschatten.

Als je wilt beginnen met kitesurfen:

  1. Boek je eerste kitesurfles.
  2. Zorg dat jij veilig kan kitesurfen.
  3. Zorg dat je omgeving veilig blijft
  4. Ken de voorrang regels.
  5. Ga met goed materiaal op pad.

Denk niet dat jij zo goed bent en zonder les op pad kan gaan. Zie kitesurfen als autorijden, niemand gaat zonder autorijles een auto kopen en zelf de snelweg op, toch!?. (ook omdat dit bij wet tegen gegaan is) Waarom zou je bij kitesurfen wel het water opgaan zonder les? In Nederland is er nog geen wet die het verplicht een kitesurf certificaat te hebben voordat je het water op kan, in België wel.

Je eerste kitesurfles

Het belangrijkste wat je leert in je eerste kitesurflessen zijn de risico’s en de veiligheidshandelingen. Je krijgt uitleg over het materiaal en bijbehorende safety systemen en de omgevingsfactoren waar je op moet letten. Naast de theorie hiervan ga je dit ook in de praktijk oefenen. Het doel van een kitesurfles zou altijd moeten zijn om je zo zelfstandig mogelijk de sport te laten beoefenen. Boek je eerste Kitesurfles.

Wat kan je zelfstandig doen voor je eerste les?

Wil je gaan kitesurfen en daarvoor zelfstandig oefenen, dat kan. Zowel theorie als praktijk. De theorie kan door middel van een VWDS of IKO instructieboekje of meer info op deze website.

De praktijk kan je oefenen door te gaan vliegeren. Gebruik hiervoor eerst een eenvoudige 2-lijns vlieger, een delta of matras vlieger. Hiermee kan je op een strand of ergens waar genoeg ruimte is al oefenen met sturen van een vlieger en verschil in kracht van verschillende posities.

Current Rank:
Next Rank:

This could be your advertisement spot! contact us via: info@kitestars.com

Check it out:
Black friday surf sale