Kitesurfles

The online Kitesurf platform

Boek je kitesurfles

Om te beginnen met kitesurfen is een basis les kitesurfen ideaal. Hierbij leer je niet allen de sport zelf maar vooral de veiligheidsaspecten. Kitesurfen behoord tot de extreme sports en dat is niet voor niks, je kan jezelf of omstanders serieus verwonden of in de problemen brengen met deze sport.

Waarom Kitesurfles?

De voornaamste rede om les te nemen is de veiligheid en zelfstandigheid. In de les leer je de veiligheidssystemen van het materiaal en de omgevingsfactoren die bepalend zijn. Ook ga je deze veiligheidssystemen oefenen in de praktijk. Daarbij is zelfstandigheid erg belangrijk, hier ga je aan de slag met kite control. als je deze hebt ga je verder met het board. Hierbij is de instructeur er om je te helpen dit op de juiste manier te doen. In de kitesurfles gaat het er niet om dat je zover mogelijk op je board kom maar dat je weet hoe je het moet gaan doen. Als je al deze stappen zelfstandig kan maken zijn de lessen geslaagd en kan je zelfstandig aan de gang.

Gecertificeerde kitesurfscholen

Als je kiteles wilt nemen let er dan op de kitesurfschool gecertificeerd is. Voor kitesurfen zijn er twee wereldwijde erkende certificaten IKO en VWDS onderling is er weinig verschil maar deze certificaten geven aan dat de kitesurfschool kennis in huis heeft en veilige lessen aanbiedt. Hieronder staat een lijst met kitesurfscholen die gecertificeerd zijn en waar je veilig de eerste kitesurflessen kan boeken.

Kitesurfscholen in Nederland

Mis je een kitesurfschool in het rijtje? laat het ons weten.

Als je de kitesurfles geboekt heb en afgerond heb kan je hier de voortgang van je kitesurf skill volgen.